Jak udržovat příjezdovou cestu nebo chodník bez sněhu a ledu

Vjezd do garáže bez sněhu

V chladných klimatických podmínkách dobře víme, jak obtížné je udržet otevřenou cestu k domu nebo firmě během zimní sněhové bouře. Udržet otevřenou cestu je sice obtížné, ale velmi důležité a její neudržení může vést k nešťastným okolnostem. V tomto článku se budeme zabývat všemi různými způsoby odstraňování sněhu a ledu z příjezdové cesty nebo chodníku a výhodami a nevýhodami každého z nich.

Tradiční metody

Při tolika možnostech odklízení sněhu je někdy těžké určit, která metoda je nejlepší – zejména proto, že typ srážek a jejich množství mají na rozhodnutí velký vliv.

Žena odklízející sníh před domem

Lopatou

Snad nejklasičtějším způsobem odstraňování sněhu ze všech je odhrnování. Když nám něco automaticky připomíná bolest zad, nemůže to být nejlepší způsob. Přesto je odhrnování díky nízkým nákladům a nulovému dopadu na životní prostředí stále oblíbené.

Pro odklízení sněhu z domu nebo firmy pomocí lopaty je třeba mít čas a fyzické schopnosti. Během velké sněhové bouře může být nutné odklízet sníh několikrát, aby byl zachován volný vjezd.

Sůl

Do kategorie levných způsobů odklízení sněhu po odhrnování přichází použití soli. Sůl skvěle rozpouští minimální množství ledu nebo sněhu, ale není ideální pro větší množství. Časté používání soli je oblíbené, ale má své nevýhody.

Majitelé domácích mazlíčků se běžně vyhýbají používání soli kvůli negativnímu dopadu, který může mít na jejich chlupaté přátele v případě požití. Dokonce i výrobky označené jako “vhodné pro domácí mazlíčky” mohou obsahovat škodlivé chemické látky.

Používáním soli při tání sněhu netrpí jen domácí zvířata. Používání soli se podepisuje i na životním prostředí. Jednou použitá sůl se nedá z půdy ani z vodních toků zpětně odebrat. Dopad tohoto přídavku do životního prostředí byl zkoumán a výsledky ukazují, že tím trpí ekosystémy i lidské zdraví.

Hromadění sněhu

Odklízení sněhu pomocí frézy

Majitelům domů, kteří už mají dost odklízení sněhu, ale nejsou připraveni přenést tuto zodpovědnost na někoho jiného, nabízejí sněhové frézy jiný přístup. I když je stále nutné se zachumlat a vyrazit ven, sněhové frézy výrazně snižují nároky na fyzickou zdatnost, pokud jde o odklízení sněhu.

Zní to skvěle, že? Teď přichází špatná zpráva. Připravte se na to, že utratíte nějaké peníze! Sněhové frézy jsou nákladné a často vyžadují údržbu. Navíc jsou poháněny palivem nebo elektřinou, což také zvyšuje celkový náklady.

Další náklady jsou jedna věc a druhá věc, kterou je třeba zvážit, je skladování. Uskladnění sněhové frézy může být nejen úkol, který zahrnuje vypuštění zbývajícího paliva, ale může to být také objemný předmět. Zatímco někteří mohou mít ideální úložný prostor pro takový předmět, mnozí mohou mít problémy s uložením tak velkého kusu vybavení.

Příjezdová cesta bez sněhu

Systémy pro tání sněhu a odmrazování

Majitelům domů a firem, kteří hledají nejspolehlivější způsob, jak udržet svůj majetek bez ledu a sněhu, se doporučuje instalace systému pro rozpouštění sněhu. To, co se může zdát jako náročný projekt, lze zjednodušit pomocí nových možností dostupných na trhu. Systémy pro rozpouštění sněhu zvyšují hodnotu nemovitosti a nabízejí klid v duši díky automatickým možnostem aktivace.

Systém tání sněhu se skládá z elektrických kabelů uložených v samotné skladbě příjezdové cesty. Instalace venkovního elektrického systému obvykle zákazníkům šetří peníze ve srovnání s najímáním služeb odklízení sněhu. Systém tání sněhu je navržen tak, aby se zapnul při prvním náznaku srážek pod bodem mrazu, aby byl vždy zajištěn povrch bez sněhu a ledu. Provoz tímto způsobem zajišťuje bezpečnost a nejefektivnější využití systému, protože ohřívá povrch nad bod mrazu pouze v případě potřeby.

Topné kabely lze instalovat na zemský povrch nebo stávající příjezdovou cestu/chodník, asfalt, beton nebo pod dlažbu. Kabely také nevyžadují žádnou údržbu. Po instalaci lze na systém prakticky zapomenout. Tato výhoda dobře slouží majitelům firem i majitelům domů.

Elektrické systémy na tání sněhu jsou jedinou možností, jak odklízet sníh z příjezdových cest a chodníků bez použití chemických prostředků.

Instalace kabelů pro tání sněhu

Závěrem

I když je to někdy obtížné a nepříjemné, těžko lze tvrdit, že odstraňování sněhu je nemožné, protože dnes je k dispozici mnoho metod. Nezáleží na tom, zda se jedná o dům nebo firmu, odstraňování sněhu je důležité pro bezpečnost a vždy by měl být zachován přístupný vjezd/výjezd. Při životě v chladném podnebí je důležité plánovat odstraňování sněhu na základě potřeb a možností. Prohlédněte si naši nabídku produktů pro odstraňování sněhu vyžádejte si nabídku, až budete připraveni.

Žádost o cenovou nabídku

Vyžádejte si cenovou nabídku vyplněním uvedeného formuláře a brzy vám odpovíme. Pokud chcete, můžete nám zavolat na číslo v levém horním rohu.

Žádost o cenovou nabídku