DCM- PRO s nízkým příkonem

Systém DCM-PRO s nízkým příkonem je nejnovějším výrobkem z vývoje společnosti Warmup v oblasti energeticky účinného elektrického podlahového vytápění. V tomto odborném průvodci vám představíme řadu výhod tohoto inovativního systému a pomůžeme vám rozhodnout, zda je to to pravé řešení elektrického podlahového vytápění. Budeme diskutovat o:

  • Rozdíl mezi standardním systémem a systémem DCM-PRO s nízkým výkonem 
  • Jak systém DCM-PRO s nízkým výkonem ideální pro objekty s nízkými tepelnými ztrátami
  • Výhody použití tohoto systému se solární energií
  • Jaké povrchové úpravy podlah lze použít
  • Jakých úspor lze dosáhnout s DCM-PRO 

Jaký rozdíl mezi standardním systémem a systémem DCM-PRO s nízkým výkonem?

Standardní výkon DCM-PRO je schopen poskytovat flexibilní tepelný výkon 112,5 až 225 W/m², a je skvělou volbou pro projekty, které využívají standardní příkon, ale pokud má dům omezený příkon, pak může být řešením systém s nižším výkonem. Kabel DCM-PRO s nízkým příkonem byl navržen speciálně pro tento druh nemovitostí. S nižším topným výkonem od 41,3 do 82,5 W/m², je tento systém elektrického podlahového vytápění ideální pro použití v budovách s nízkou elektrickou zátěží  a nízkou úrovní tepelných ztrát.

Pro jaký typ objektů je systém DCM-PRO s nízkým výkonem určen?

Domy se sníženým příkonem ze sítě omezují počet elektrických zařízení, která lze používat současně, takže při použití elektrického podlahového vytápění o standardním příkonu by při vytápění domu zbylo málo energie pro ostatní elektrické služby. Instalace systému DCM-PRO s nízkým příkonem a průměrným výkonem 55 W/m², snižuje spotřebu energie ze sítě, což umožňuje používat další spotřebiče v domácnosti, zatímco je systém podlahového vytápění v provozu.

Vzhledem k nižší spotřebě elektrické energie je také důležité poznamenat, že systém DCM-PRO s nízkým příkonem by měl být instalován v dobře izolovaných domech, kde tepelné ztráty budou menší nebo rovny přibližně 40 W/m²Důležitým opatřením je také instalace kvalitní izolace podlahy spolu s topným systémem, která zvýší účinnost systému, zlepší dobu ohřevu a sníží úroveň tepelných ztrát přes podkladem podlahy.

Lze systém DCM-PRO s nízkým příkonem použít se solárním napájením?

Ano, může. Díky velmi nízkým nárokům na příkon systému DCM-PRO s nízkým příkonem je tento systém ideální pro instalaci se solárními panely a bateriemi, které ze své podstaty produkují nižší zátěž. Solární elektřina se stává stále oblíbenějším zdrojem energie i pro novostavby a rekonstrukce domů – nabízí čistou, na obnovitelných zdrojích založenou alternativu ke zdrojům s vysokými emisemi uhlíku, jako jsou plynové kotle a uhelné elektrárny. Instalace zařízení DCM-PRO s nízkým příkonem, fotovoltaickými panely a bateriemi pro ukládání přebytečné energie umožňuje vytápět jakýkoli dům bezemisní elektřinou vyrobenou vlastními silami, a vytvořit tak udržitelnější prostor s výrazně nižšími provozními náklady.

Náklady na instalaci DCM-PRO se solárními systémy se liší v závislosti na lokalitě a rozsahu projektu. Pokud máte zájem o instalaci kompletního systému elektrického podlahového vytápění na solární pohon, sledujte vládní iniciativy, které mohou pomoci financovat část nákladů na instalaci. Získejte nabídku na podlahové vytápění Warmup pomocí našeho online formuláře. Stačí zadat některé podrobnosti o projektu a my vám obratem sdělíme, kolik bude vybraný systém elektrického podlahového vytápění stát.

Solární panely

Jaký typ podlahy je nejlepší použít se systémem DCM-PRO? 

Stejně jako standardní příkonový systém lze DCM-PRO s nízkým příkonem použít se všemi povrchové úpravy podlah ale je zvláště vhodný pro povrchovou úpravu dlážděných podlah díky oddělovací technologii , která může pomoci chránit podlahu před prasklinami způsobenými bočním pohybem podkladu. A vzhledem k nižším požadavkům na napájení systému je nízkopříkonový DCM-PRO také dimenzován na zvýšený odpor podlahové krytiny až do 0,3 m²⋅K/W. To vám umožní vybrat si z ještě širšího výběru možností podlah.

DCM-PRO umožňuje nejrychlejší instalaci oddělovacího systému, což znamená, že energeticky úsporné teplo elektrického podlahového vytápění si můžete užívat rychle a bez větších problémů. Membrána DCM-PRO je vybavena samolepicí podložkou, takže ji lze přímo přilepit k podkladu bez nutnosti použití lepidla. Využívá také jedinečnou kastlovou konstrukci, což znamená, že je zapotřebí méně potěru nebo lepidla na dlaždice, a díky výšce pouhých 5,5 mm je ideální pro instalaci v místnostech všech velikostí s omezenou výškou stropu. Pokud se DCM-PRO používá s podlahovou dlažbou, lze na ni přímo položit dlaždice, nebo pokud se tento systém používá s jinými podlahovými krytinami, lze jej před finální úpravou podlahy pokrýt vrstvou samonivelační hmoty.

Jak ovládat systém DCM-PRO 

Elektrické podlahové vytápění vyžaduje systémový termostat, který zajistí zónové řízení vytápění domu a zlepší jeho energetickou účinnost. Skvělým regulátorem, který lze použít s nízkopříkonovým DCM-PRO, je WiFi termostat Warmup 6iE. Termostat 6iE, který je jako první na světě vybaven  dotykovým displejem chytrého telefonu nabízí skutečně snadné použití a ovládání. Používání termostatu 6iE s aplikací MyHeating také usnadňuje automatické vytápění a dálkové ovládání, takže systém vytápění domácnosti je chytřejší a intuitivnější.

Kolik energie lze ušetřit? 

Sálavé podlahové vytápění je energeticky účinnější způsob vytápění a díky tomu lze očekávat značné úspory. Nízkovýkonné elektrické vytápění DCM-PRO se 100% účinností a zónovou regulací může snížit spotřebu energie až o 35 % ve srovnání s tradičními radiátorovými systémy.

Při použití tohoto systému se solárními panely a bateriemi je možné vedle stávajících úspor elektrického podlahového vytápění dodávat do systému 100 % energie z vlastní výroby. Tato pokročilá technologie sníží emise CO2 a zajistí významné dlouhodobé úspory.

Žádost o cenovou nabídku

Vyžádejte si cenovou nabídku vyplněním uvedeného formuláře a brzy vám odpovíme. Pokud chcete, můžete nám zavolat na číslo v levém horním rohu.

Žádost o cenovou nabídku