Pronájem rekreačního apartmánu turistům, kteří navštíví danou oblast, je oblíbeným způsobem, jak získat nějaký příjem navíc, a existuje mnoho platforem, které mohou pomoci seznámit turisty s majiteli domů. Jednou z klíčových věcí, které je třeba zvážit při vytváření příjemného prostředí pro hosty, je výběr dokonalého řešení vytápění, které zajistí pohodlný a ekologický pobyt. V tomto průvodci budeme zkoumat, jak jsou elektrické systémy podlahového vytápění skvělým nápadem pro rekreační domy, a objevíme:

  • Mnoho výhod systému podlahového vytápění pro rekreační pronájmy
  • Jak snadné je nainstalovat systém podlahového vytápění
  • Jak může energetická účinnost elektrického podlahového vytápění ušetřit provozní náklady 
  • Jednoduchý způsob ovládání elektrického podlahového vytápění
  • Jak elektrické podlahové vytápění nevyžaduje žádnou údržbu 

Proč je elektrické podlahové vytápění ideální pro rekreační pronájmy?

Systémy podlahového vytápění jsou ekologicky šetrnou formou vytápění, která využívá technologii sálavého tepla k vyhřívání domu od země nahoru, čímž přímo ohřívá předměty a osoby v prostoru, na rozdíl od ústředního vytápění, které primárně ohřívá pouze vzduch. Tato forma vytápění je udržitelnějším způsobem vytápění domu. Naše řada elektrických podlahových topných systémů potřebuje k dosažení komfortní teploty mnohem méně energie než tradiční radiátory – jsou tedy až o 40 % účinnější. 

Elektrické podlahové vytápění je ideální pro rekreační domy a krátkodobé pronájmy, protože nabízí univerzální a levné řešení vytápění pro majitele i hosty. Na rozdíl od ústředního vytápění se tyto systémy rychle zahřívají, takže hosté si mohou užívat tepla ve správný čas podle svých požadavků, aniž by docházelo k plýtvání energií. To znamená, že elektrické podlahové vytápění je ideální pro občasné použití – není tedy třeba se obávat zbytečného používání a nepředvídaných nákladů, když je rekreační dům prázdný. 

Systémy jsou k dispozici ve dvou formách: topné kabely nebo topné rohože. Oba typy topných systémů lze použít v novostavbách rekreačních domů i při rekonstrukcích, protože jejich nízkoprofilové provedení neovlivní výšku podlahy. Výběr nejvhodnějšího topného systému pro rekreační objekt je založen na několika proměnných, a to na dispozičním řešení, povrchové úpravě podlahy a typu podkladu v daném prostoru. Požádejte nás o cenovou nabídku a zjistěte, jaký systém podlahového vytápění je pro danou nemovitost nejvhodnější . 

Je instalace elektrického podlahového vytápění snadná?

Všechny systémy Warmup se snadno a rychle instalují – některé systémy se instalují za méně než jeden den. Mohou být instalovány pouze v jedné místnosti stávajícího domu nebo mohou být instalovány v celém rekreačním domě. 

Systém DCM-PRO je elektrický systém podlahového vytápění, který nabízí rychlou instalaci v místnostech s dlažbou. Instalatér může jednoduše naistalovat kabel DCM-PRO do membrány a zajistit tak optimální rozložení vytápění v rekreačním domě. 

Systém StickyMat je oblíbenou topnou rohoží pro instalaci v místnostech pravidelného tvaru a lze jej použít pro všechny typy podlah. Je vybaven topným kabelem o tloušťce 1,8 mm, který je připraven pro optimální tepelný výkon na předpřipravené rohoži se samolepicí podložkou – stačí ji rozvinout a přilepit na podklad . 

Náklady na instalaci podlahového vytápění závisí na potřebách projektu, zvoleném systému a práci instalatéra. 

Jaké jsou nejlepší možnosti regulace vytápění?

Termostaty zajišťují přesnou regulaci teploty v systémech podlahového vytápění a zajišťují dokonalé vytápění prostoru. Ovládání systému pomocí inteligentního termostatu je skvělý způsob, jak také zvýšit energetickou účinnost a může ušetřit až dalších 25 % energie ve srovnání se základními termostaty.  

Termostat Element WiFi využívá jednoduchá dotyková tlačítka pro přesné ovládání systému a jeho elegantní, nenápadný design se hodí do každého interiéru rekreačního domu. Termostat Element spolupracuje s aplikací MyHeating od společnosti Warmup, která zajišťuje automatické řízení tepla a regulaci se správnou teplotou ve správný čas, aniž by bylo nutné nastavovat časový plán. Díky funkci monitorování spotřeby energie a možnosti dálkového ovládání na dálku pomáhá používání zařízení Element s aplikací MyHeating společnosti Warmup snižovat plýtvání energií a přináší značné úspory nákladů .

Přinese používání elektrického podlahového vytápění úsporu nákladů na energiích?

Podlahové vytápění ohřívá místnost mnohem rychleji než ústřední topení a spotřebuje k tomu méně energie. To může vést k výrazným úsporám spotřeby energie a zároveň k výraznému snížení uhlíkové stopy nemovitosti .

Pro zvýšení účinnosti systému a další úspory je vhodné instalovat inteligentní termostat a izolaci podlahy. Izolace podlahy pomáhá snižovat tepelné ztráty a zároveň zlepšuje dobu ohřevu systému podlahového vytápění – zajišťuje maximální úsporu nákladů pro každou nemovitost. Použití elektrického podlahového vytápění Warmup s izolací, chytrým termostatem a jeho doprovodnou aplikací by mohlo výrazně snížit roční účty za energie v rekreačním domě .

Jakou údržbu systém vyžaduje? 

Jednou z největších starostí při provozování rekreačního pronájmu je údržba nemovitosti. Obecné opotřebení prostor se dá očekávat, ale zajištění co nejhladšího chodu inženýrských sítí nabídne klidný a relaxační zážitek .

Na rozdíl od tradičních způsobů vytápění nevyžadují elektrické podlahové vytápění častou údržbu. Po instalaci poskytují snadný provoz bez průběžné údržby. Díky tomu je elektrické podlahové vytápění chytrou a bezproblémovou investicí pro všechny majitele rekreačních domů.

Většina našich řešení vytápění má doživotní záruky a všechna přichází s renomovanou zárukou na instalaci SafetyNet společnosti Warmup, takže pokud se během procesu instalace něco pokazí, vyměníme poškozený topný systém za nový zdarma.

Jak zakoupit systém Warmup?

Stačí vyplnit krátký formulář žádosti o cenovou nabídku s podrobnostmi o projektu a navrhneme vám ideální systém pro vaše požadavky a také způsob jeho nákupu .