novou generaci izolace

Instalace izolace u každého nového systému podlahového vytápění je důležitá pro maximalizaci jeho energetické účinnosti. V tomto průvodci vám ukážeme, jak je deska pro podlahové vytápění Ultralight od společnosti Warmup naším dosud nejpokročilejším izolačním řešením. Budeme diskutovat o:

  • Proč je důležité používat izolaci u podlahového vytápění
  • Výhody modelu Ultralight 4 v 1
  • Jak může izolační deska Ultralight pomoci ušetřit náklady
  • Tipy pro instalaci Ultralight
  • Zlepšení odezvy systému podlahového vytápění s Ultralight izolací

Při instalaci podlahového vytápění se vždy doporučuje izolace, protože výrazně zlepšuje výkon topného systému, podporuje rychlejší zahřívání a snižuje tepelné ztráty. Kvalitní izolace zabraňuje úniku tepla produkovaného systémem podlahového vytápění směrem dolů a zajišťuje, že teplo zůstává v místnosti a díky této zvýšené účinnosti může izolace také pomoci ušetřit provozní náklady.

Ultralight je dokonalým řešením izolace pro elektrické podlahové vytápění, protože kromě typických výhod izolace podlahového vytápění nabízí i pokročilou technologii šíření tepla a předávání tepla a zajišťuje rovněž snížení hlučnosti.

Výhody 4 v 1 izolační desky Warmup Ultralight

Deska Ultralight byla navržena tak, aby se zaměřila na čtyři hlavní výhody: izolaci, šíření tepla, odizolování a zvukovou izolaci. Je vyrobena s vícevrstvou konstrukcí, která obsahuje hliník, netkané rouno a izolaci PEF. Poskytuje o 50 % rovnoměrnější zahřívání a o 30 % rychlejší dobu zahřátí než standardní izolační desky.

Izolace

Ultralight izolace je vyrobena s použitím vysoce kvalitní izolace PEF, která může pomoci zkrátit dobu zahřívání elektrického podlahového vytápění až o 76 minut a zároveň snížit spotřebu energie až o 69 %.

Oddělující vrstva

V důsledku bočního pohybu podkladu (obvykle způsobeného změnami okolní teploty) mohou kamenné a dlážděné podlahy časem popraskat. Deska Ultralight je vybavena inovativní flísovou oddělovací vrstvou, která pomáhá chránit dlaždice a spáry proti praskání před tímto pohybem.

Šíření tepla

Vícevrstvá konstrukce desek Ultralight využívá také hliníkovou difuzní vrstvu, která odráží teplo produkované podlahovým vytápěním směrem nahoru a rovnoměrně ho rozvádí po podlaze. Díky této technologii je zaručeno, že dům bude dokonale vyhřátý na ideální požadovanou teplotu bez horkých nebo studených míst.

Zvuková izolace

Ultralight se vyznačuje zvukovou izolací, což znamená, že domácnost si může užívat vyšší úrovně klidu a ticha. Akustické vlastnosti Ultralight jsou srovnatelné se specializovanými akustickými produkty, jako jsou pryž a korek, aniž by došlo ke kompromisům v jeho izolačních vlastnostech a šíření tepla.

Ultralight izolace a úspora provozních nákladů

Nízkouhlíková technologie podlahového vytápění může nabídnout nižší dlouhodobé provozní náklady ve srovnání s tradičnějšími topnými systémy a použitím systému Ultralight ke zvýšení výkonu systému lze tyto úspory maximalizovat.

Větších úspor lze dosáhnout také použitím inteligentního termostatu, který řídí systém podlahového vytápění a zajišťuje jeho optimální provoz. Termostat Warmup 6iE WiFi je vybaven řadou jedinečných funkcí, jako je automatické vytápění a vzdálený přístup a umožňuje ušetřit až 25 % nákladů za energii. Ultralight zvýší účinek sálavého tepelného efektu, 100% účinného elektrického vytápění a zónového ovládání systému Warmup a pomůže snížit spotřebu energie až o 35 %.

Jak nainstalovat izolaci Ultralight? 

Ultralight izolační desky se snadno instalují. Jsou lehké a zároveň větší než tradiční izolační desky, takže je instalatér může rychleji položit na podklad. Desky Ultralight lze řezat v obloucích nebo složitých tvarech běžným univerzálním nebo zalamovacím nožem a díky jejich jedinečné konstrukci jsou také bezprašné – instalace je tak čistší než kdykoli předtím.

Při instalaci postupujte podle těchto 4 jednoduchých kroků:

  • Čistý a suchý rovný povrch
  • Základní nátěr bez rozpouštědel
  • Naneste 1/4″ flexibilního lepidla na cementové bázi
  • Položte desky na čerstvé drážky s přesazenými spárami.

Deska Ultralight má navíc tloušťku pouhých 6 mm, což znamená, že toto izolační řešení zvyšuje výšku finální podlahy jen velmi málo. Proto je ideální pro použití při rekonstrukcích domů. Pokud chcete zlepšit energetickou náročnost domu a dosáhnout dalších úspor na účtech za energie, je třeba zvážit použití desek Ultralight. Získejte bezplatnou cenovou nabídku ještě dnes.

Žádost o cenovou nabídku

Vyžádejte si cenovou nabídku vyplněním uvedeného formuláře a brzy vám odpovíme. Pokud chcete, můžete nám zavolat na číslo v levém horním rohu.

Žádost o cenovou nabídku