Udržování venkovních ploch bez námrazy

Mnoho majitelů domů vynakládá velké úsilí na vytvoření pohodlné a příjemné terasy nebo vydlážděného prostoru okolo domu v zimní období, kdy klesnou teploty pod bod mrazu nebo napadne sníh. Nebylo by příjemné, kdyby existoval způsob, jak udělat terasu nebo zpevněné plochy okolo domu bez námrazy, bez sněhu a hlavně bez práce? V tomto článku ukážeme, jak naše kolekce řešení ochrany proti sněhu a mrazu nedovolí, aby mrazivé teploty v zimní období zamezily přístup na prostory okolo vašich nemovitostí. Naučíme se:

  • Běžné problémy s tradičním venkovním topným zařízením  
  • Výhody použití kabelů pro tání sněhu Warmup 
  • Kde lze použít kabely pro tání sněhu
  • Další výrobky pro udržení venkovních povrchů bez sněhu a námrazy 

Problémy se standardními řešeními venkovního vytápění

Tepelné lampy a svítilny

Nejlepším způsobem, jak bojovat proti mrazivým teplotám ve venkovních prostorách, je přidat trochu tepla. Jednoduše řečeno, oheň a led nejdou dohromady, takže pokud chceme udržet naši terasu nebo zahradu bez sněhu a plískanic, možná bychom měli přidat trochu tepla do okolí. Instalace tepelných lamp a luceren poskytuje spoustu tepla a je poměrně snadné je skladovat během teplejších měsíců. Mohou však působit proti mrazu a sněhu pouze v lokálních oblastech, když jsou používány, a nikdy by neměly zůstat trvale v provozu.

Přenosná ohniště a krby 

Přenosná ohniště nebo vlastní krby jsou dalším nápadem, který pomůže udržet terasu nebo příjezdovou cestu bez sněhu a ledu. Existuje jen málo věcí, které jsou tak zábavné a relaxační, jako když se za chladné noci přitulíte k ohništi a krby také zlepší vaši venkovní estetiku a vytvoří zábavnou, teplou a příjemnou atmosféru. Hlavní potenciální nevýhodou těchto řešení je opět to, že zabraňují tvorbě ledu pouze za chladných nocí, pokud jsou používána, a mráz nebo sníh se rychle obnoví, jakmile je oheň uhašen.

Tání sněhu na terasách, balkonech a cestách

Kabely na tání sněhu pro povrchy bez mrazu 

Bohužel, když teplota klesne příliš nízko, ani některé z nejmodernějších krbů, ohnišť, tepelných lamp a luceren nebudou stačit k rozpuštění ledu a sněhu z venkovních prostor. Je také důležité pamatovat na to, že stojící led a přebytek sněhu nejsou jen nepříjemné, ale také potenciální nebezpečí, které by mohlo způsobit vážné úrazy osob, poškození vozidel a zařízení.

Pokud hledáte nejlepší způsob, jak udržet venkovní plochu bez ledu a sněhu, je Warmup tím pravým místem, kde jej hledat. Inovativní technologii sálavého tepla Warmup lze využít také k pomoci při tání sněhu a prevenci tvorby ledu na venkovních plochách.

Kabel pro tání sněhu je elektrický topný kabel, který pomáhá udržovat venkovní plochy bez sněhu a ledu v zimních měsících. Tento systém je k dispozici pro betonové i asfaltové aplikace a instaluje se přímo na povrch a poté se pokryje finálním povrchovým materiálem, ať už se jedná o beton, dlažbu nebo asfalt. Tato technologie přináší sálavé teplo po celé ploše povrchu, nikoliv pouze na malé, lokalizované ploše, jako je tomu u ohňů a lamp. Systémy pro tání sněhu jsou řízeny snadno použitelným doprovodným regulátorem teploty, který zajistí, že povrch je v případě potřeby bez námrazy, i když nejste doma.

Prevence při tvorbě ledu na schodech a rampách

Kde lze instalovat kabely pro tání sněhu? 

Kabel pro tání sněhu je spolehlivým a stálým zdrojem vytápění, který ochrání vnější zpevněné plochy. Systém byl navržen pro obytné a malé komerční použití. Lze jej použít různými způsoby, např:

  • Tání sněhu na terasách, balkonech a cestách
  • Udržování příjezdových cest bez námrazy pro bezpečnou jízdu
  • Zajistit, aby cesty a chodníky byly vždy bezpečné
  • Odmrazování dlážděných zahrad
  • Prevence při tvorbě ledu na schodech a rampách  
Čidla měří teplotu vzduchu a úroveň vlhkosti na chodníku

Jak systém funguje? 

Systém na tání sněhu funguje tak, že se do venkovních povrchů zapustí topné kabely, které rozpouštějí sníh a led. Kabely se instalují v kombinaci s ovladači a čidly, což zajišťuje automatický systém pro klid duše. Čidla měří teplotu vzduchu a úroveň vlhkosti na chodníku a poskytují ovladači potřebné informace k aktivaci systému, dokud sníh nebo led není pryč. Ovladače lze namontovat do interiéru pro snadný přístup a mají snadno použitelné rozhraní.

Jak zakoupit systém na tání sněhu Warmup? 

Společnost Warmup má desítky let zkušeností a je předním světovým dodavatelem systémů topných kabelů. Získejte ještě dnes bezplatnou okamžitou nabídku, abyste zjistili, jaké je nejlepší řešení sálavého vytápění pro tání sněhu na venkovních plochách, a kontaktujte nás v případě jakýchkoli dotazů.

Žádost o cenovou nabídku

Vyžádejte si cenovou nabídku vyplněním uvedeného formuláře a brzy vám odpovíme. Pokud chcete, můžete nám zavolat na číslo v levém horním rohu.

Žádost o cenovou nabídku