Elektrické podlahové vytápění je až o 40 % účinnější než tradiční způsoby vytápění a díky tomuto lepšímu výkonu se můžeme těšit i na značné úspory nákladů na energie. V tomto průvodci se budeme zabývat tím, jak může zkrácení doby náběhu systému podlahového vytápění vést k úsporám. Probereme následující témata:

  • Co znamená „doba náběhu“
  • Jak rychlejší doba ohřevu podlahového vytápění vede k nižším nákladům
  • Výhody použití izolace s podlahovým vytápěním pro úsporu nákladů
  • Jak koupit kompletní řešení elektrického podlahového vytápění

Co znamená „doba náběhu“?

Doba náběhu je doba potřebná k tomu, aby vyhřívaná podlaha dosáhla požadované teploty. Může být také označována jako doba “zahřívání”. Během doby náběhu bude systém podlahového vytápění pracovat na 100 % výkonu, dokud nedosáhne požadované teploty. Jakmile systém dosáhne této cílové teploty, bude muset tuto teplotu udržovat pouze cyklickým zapínáním a vypínáním, což znamená, že spotřebuje mnohem méně energie než během počáteční doby náběhu. To znamená, že čím rychleji se systém zahřeje, tím méně energie spotřebuje, a tím levnější bude jeho provoz.

Cílová teplota se nastavuje pomocí termostatu nebo pomocí aplikace MyHeating pro chytré telefony. Tyto dálkově ovládané termostaty také zvýší účinnost systému elektrického podlahového vytápění. Více informací o mnoha výhodách elektrického podlahového vytápění se dozvíte v našem průvodci nákupem elektrického podlahového vytápění.

Jak zkrátit dobu náběhu topného systému?

Instalace elektrického podlahového vytápění je obvykle levnější, než si lidé myslí a jeho zvýšená energetická účinnost může pomoci snížit spotřebu energie a dlouhodobě ušetřit peníze. Odborníci na vytápění ve společnosti Warmup neustále testují systémy a vyvíjejí nové technologie, aby našli nejlepší způsoby jejich optimalizace a poskytli nejvhodnější způsoby, jak snížit související provozní náklady. Náš rozsáhlý výzkum provedený v oblasti vlivu izolace na spotřebu energie ukázal, že kvalitní izolace podlahy je klíčem ke zlepšení doby náběhu a následně pomáhá snížit provozní náklady.

Instalace izolace u elektrického podlahového vytápění má zásadní význam pro dosažení maximálního výkonu systému. Použití izolace u podlahového vytápění nejen zlepší dobu náběhu systému, ale také pomáhá zabránit tepelným ztrátám podlahou, čímž se zajistí, že teplo produkované systémem zůstane v místnosti. Snížení celkových tepelných ztrát domu výrazně zlepší jeho energetickou účinnost, což umožní systému rychleji vyhřát prostor a zároveň snížit plýtvání energií.

Jaké řešení izolace je nejlepší?

Naše řada kabelů a rohoží pro elektrické podlahové vytápění je navržena pro použití s našimi inovativními izolačními deskami. Izolační deska Warmup směruje teplo tam, kam je třeba, a zároveň slouží jako robustní deska pro zvýšení stability. Deska je vyrobena z extrudovaného polystyrenu a z obou stran je potažena síťovinou ze skelných vláken zapuštěnou do tenké cementové polymerové malty. Deska je pevná a odolná proti vodě a snese zatížení 30 tun na metr čtvereční. Je k dispozici v různých tloušťkách a je vhodná pro většinu aplikací.

Izolační podložka Warmup je tenká, ale účinná tepelná bariéra, která zároveň snižuje kontaktní hluk a odolává vlhkosti. Byla speciálně vyvinuta pro doplnění fóliového topného systému pod měkké a pružné podlahové krytiny, jako jsou koberce, vinyl a linoleum.

Jak moc se zkrátí doba zahřívání?

Na základě rozsáhlého výzkumu se při použití izolačních desek Warmup v kombinaci s podlahovým vytápěním podařilo výrazně zkrátit dobu zahřívání. Podlaha se při použití izolace může zahřát již za 20 minut, zatímco u neizolované podlahy to trvá více než 2 hodiny. To představuje nejen značnou úsporu provozních nákladů, ale také to znamená, že doba, za kterou bude podlaha teplá a příjemná, je výrazně kratší.

U elektrického podlahového vytápění je nejvhodnější instalovat izolaci přímo pod topný systém. Izolační materiál zabrání šíření tepla směrem dolů a místo toho ho odráží zpět nahoru do povrchové úpravy podlahy. To je zvláště důležité, pokud je podklad betonový, protože neizolovaný podklad může výrazně zpozdit účinky vytápění, které se projeví až v konečné povrchové úpravě podlahy.

Níže uvádíme informativní příručku o době náběhu (zahřátí) podlahy pro řešení podlahového vytápění Warmup s různou konstrukcí podkladu. Jak je vidět, kvalitní izolace výrazně zlepšuje odezvu elektrického podlahového vytápění.

Konstrukce podkladu Doba zahřívání
Izolovaný beton (izolace pod potěrem) 2-5 hodin
Neizolovaný beton 2-8 hodin
Beton s 10mm izolační deskou Warmup 25 minut
Beton s 50mm izolační deskou Warmup 20 minut

Kde koupit elektrické podlahové vytápění Warmup?

Pokud hledáte udržitelnější řešení vytápění, které dokáže snížit emise oxidu uhličitého a ušetřit peníze za energie, pak si ještě dnes vyžádejte cenovou nabídku. Stačí zadat podrobnosti o projektu a my vybereme nejlepší systém pro potřeby projektu .

Žádost o cenovou nabídku

Vyžádejte si cenovou nabídku vyplněním uvedeného formuláře a brzy vám odpovíme. Pokud chcete, můžete nám zavolat na číslo v levém horním rohu.

Žádost o cenovou nabídku